Kitörés program I.
Webmester - 2009. 04. 17. 23:17

Még a múlt hónapban regisztráltam a DevPortal-on meghirdetett felhívásra. Sajnos a szerdai megnyitóra nem tudtam elmenni, de ma végre megjött a hozzáférés a szerverhez, szóval fejest is ugrottam a dologba.

Jómagam a Premium csomagra regisztráltam, ezzel bevállalva egy projektet, melyet augusztus 31-ig kell elkészítenem. Projekt témát 20-ától lehet választani.

Addig gondoltam meglesem magamnak a szervert. A Remote Desktop-pal lehet kapcsolódni a Win Server 2008-as géphez. Gyorsan létre is hoztam egy admin és egy egyszerű felhasználót a Vezérlőpulton, ahogy javasolták. Gond egy szál se. Ezt követően gondoltam felrakom a Sense/Net 6 Beta 3-at (sensenet.com).
Na itt már akadt némi gondom. Egyrészt a telepítési útmutató Beta 2-höz van (itt az elnevezések okoztak galibát), másrészt pedig a Vezérlőpult és a Start menü szerint SQL Server van telepítve, de a szerver neve SQLServerExpress volt, így ez kicsit megzavart. Végül az Express verzióhoz tartozó telepítési lépésekkel sikerült felraknom a cuccot.

És végül még egy csavar volt. A portál regisztrálása se ment simán. A mentéshez szükséges fájl írásvédettsége nem tetszett neki, hiába adtam jogot. Aztán pár óra múlva ment, pedig nem csináltam vele semmit. Na de a lényeg, hogy működik! :)

Itt lehetett megtekinteni a bemutatkozó oldalt, és a projektet: gotdesign.kitores.org

Persze egyelőre csak a Sense/Net Demo oldal látható. De idővel majd változik a helyzet ;)

Frissítés - 2015-04-22
Sajnos a programmal kapcsolatos infók, oldalak már nem elérhetőek a neten, így eltávolítottam a linkeket. Csak az alábbi idézetet találtam a hivatalos közleményből Balássy György blogján.

A program keretében 2009 tavaszán a Microsoft és a Sense/Net közös programba kezd. Ennek keretében a Microsoft webes technológiáit és alkalmazásait (ASP.NET, Silverlight, Windows Server 2008, SQL Server 2008, IIS7,Visual Studio 2008) használatát segítjük elő, felhasználva a hazai gyártású Sense/Net 6.0 nyílt forrású tartalomkezelo és portál szoftvert, amely a fenti technológiákra épül. - Forrás: Balássy György szakmai blogja

Címkék: Microsoft Kitörés Sense/Net