Névjegy - Tóth András

Munkahelyek

Senior szoftverfejlesztő @ Blackbelt Technology Kft. / Ericsson Magyarország Kft. - 2016. április

Jelenleg konzultánsként dolgozok az Ericsson-nál, ahol mérnököknek fejlesztünk eszközöket új rádió állomások tervezéséhez, konfiguráláshoz.

Szoftverfejlesztő @ LogMeIn / 2013. augusztus - 2016. április

A Data Services csapat tagjaként dolgoztam egy az Amazon S3-hoz hasonló REST API-s storage rendszer fejlesztésén.

Később pedig a LogMeIn termékek bejelentkezési szolgáltatásának fejlesztésében vettem részt.

Szoftverfejlesztő @ evosoft Hungary Kft. / evoline Informatikai Kft. / 2010. október - 2013. augusztus

A Siemens számára készülő különböző projektekben vettem részt változatos technológiák felhasználásával. Főként webalkalmazások fejlesztésével foglalkoztam (ASP.NET, ASP.NET MVC, MSSQL, Entity Framework, Enterprise Library, DevExpress control-ok), de készítettem WPF alkalmazást is.

2012 második felében az anyacégnél, az evosoft Gmbh-nál dolgoztam Nürnbergben, Németországban.

Fejlesztő @ Total Computer Kft. / 2009.10 - 2010.10

Főként kisebb PHP (egyedi megoldások, Drupal, Yii Framework) projektek fejlesztésében vettem részt, illetve Java (J2EE) rendszerek fejlesztésében is volt kisebb szerepem.

Iskolák

Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar / Mérnök Informatikus MSc (2010- )

A szakdolgozat és az államvizsga van még hátra. Beágyazott rendszerek szakirányra jártam.

Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar / Mérnök Informatikus BSc (2006-2010)

Elosztott alkalmazások fejlesztése szakirányt végeztem.

Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Gimnázium (2001-2006)

Az érettségivel együtt felsőfokú, "C" típusú angol nyelvvizsgát is leraktam.

Ismeretek, tapasztalatok

.NET (C#), ASP.NET (Web Forms és MVC): Magas szintű ismeret

Az egyetemen ismerkedtem meg a .NET technológiával és a C# programozással. BSc-s szakirányom is ezekhez a technológiákhoz kapcsolódott (Elosztott Alkalmazások Fejlesztése). A szakirány keretében számos programot, projektet hoztunk létre, többek között egy webszolgáltatás alapú matematikai kifejezések kiértékelését végző programot.
2009-ben sikeres 70-528-as (Web-based Client Development) MCP vizsgát tettem. 2011-ben pedig megszereztem a Microsoft Certified Professional Developer minősítést, melyet nem sokkal később sikeresen frissítettem a .NET keretrendszer 3.5-ös, majd 4-es verziójához tartozó vizsgával. Az elmúlt 5 évben pedig többek között ezeket a technológiákat használtam mindennapi munkám során.

PHP

PHP-vel nagyjából 12 éve ismerkedtem meg, még a gimnázium alatt. Korábbi munkáim mindegyike ezen a nyelven íródott, használtam, kipróbáltam több keretrendszert is (Yii, Drupal, Phalcon, stb.), ám az utóbbi 2-3 évben már nem nagyon foglalkoztam PHP-val.

Javascript Frontend/Backend: Magas szintű ismeret

Frontend fejlesztéssel már elég rég foglalkozok, használtam több keretrendszert (jQuery, Knockout, Mithril), szerver-oldalon Node.js-sel kb. háromnegyed éve kezdtem foglalkozni. Ez az oldal az első komoly munkám vele.

HTML, CSS (Sass): Magas szintű ismeret

A PHP-val együtt ismerkedtem meg a sitebuild-eléssel is. Kezdetben HTML 4.0-át, majd XHTML 1.0-át használtam. Az utóbbi években pedig HTML5-tel dolgozok. Ehhez az oldalhoz pedig már Sas-t is használtam.

Adatbázisok: Közép szintű ismeret

Munkám során használtam már MySQL-t, MSSQL-t és Oracle-t is. Az elmúlt másfél évben pedig NoSQL adatbázisokkal ismerkedtem (Cassandra, ElasticSearch).

Grafika: Középszintű ismeret

Több éves tapasztalattal rendelkezek weboldal látványtervek készítésében, mivel az esetek nagy százalékában magam készítem az általam életre keltett oldalak grafikáját. Természetesen mások által készített tervekkel is kiválóan tudok dolgozni.

Egyéb alkalmazások, eszközök

Munkám során az alábbi eszközöket használtam még: TFS, Perforce, Git, Jira, Stash

Hobbik

Szabadidőmben szeretek barkácsolni, legyen szó egyszerűbb bútorokról, kellékekről vagy számítógépekről. Készítettem már dohányzóasztalt, ágykeretet, számítógépet szekrénysorba.

Szeretek még zenét hallgatni, filmeket, sorozatokat nézni, utazni.