Doctrine I. - Bemutatás
Webmester - 2011. 05. 17. 08:37

A múltkori LINQ-s írásom utána, most kicsit PHP-s vizekre eveznék. Kilátásban van egy komolyabb PHP-s projekt, amihez a felhasználható technológiákat, keretrendszereket, eszközöket és tudást próbálom felhalmozni, hogy megfelelő felkészültséggel vághassak bele, és alkothassak valami újat, jót. A projektről egyelőre nem beszélnék, még semmi se biztos, de azt elárulom, hogy ki szeretnék próbálni pár új dolgot. Az egyik ilyen a Doctrine. Ebben a posztban nagyjából bemutatnám a Doctrine projektet, hogy miről is szól, majd a következőben pedig megosztanám az üzembe helyezéssel kapcsolatos tapasztalataimat. Vágjunk is bele.

Tovább »

Címkék: PHP Doctrine

LINQ - Language Integrated Query
Webmester - 2011. 04. 30. 13:38

A mai napra egy kicsit technikaibb dologgal készültem. Tegnap adtam le egy féléves feladatot, melyet a „Szoftverfejlesztés elosztott és párhuzamos környezetben” című tárgyamhoz kapcsolódóan készítettem. A feladat a tárgy nevéből adódóan valamilyen párhuzamosítást megvalósító program elkészítése volt. Az én elkészült munkám konkrétan a LINQ-val, PLINQ-val és egy saját thread pool megvalósításával foglalkozott, és úgy gondoltam megosztanék némi tapasztalatot a témában.

Kicsit meglepődtem, mikor egy egyetemi ismerőssel beszélgetve kiderült, hogy ő még nem hallott a LINQ-ról. Persze az embernek könnyen tűnhet természetesnek olyan dolog, amivel napi szinten találkozik, dolgozik. Szóval úgy döntöttem, egy rövid LINQ bemutatással kezdek, hátha többen vannak még, akik nem tudják mi is ez tulajdonképpen.

Tovább »

Címkék: Microsoft LINQ

Elkészült weboldal, frissítések, újdonságok
Webmester - 2011. 03. 27. 20:55

Sok idő eltelt legutóbbi írásom óta, de nem telt eseménytelenül időszak. Nézzük mi is történt az elmúlt, kicsivel több, mint egy hónapban:

  • Útjára indult R'bert Bob felújított weboldala, mely komoly fejlesztéseken ment keresztül, bár külsőre ez nem annyira szembeötlő.
  • Hosszú idő után elérhető az az oldal is, melyet szakdolgozatom keretében készítettem a Microsoft Kompetencia Központ részére. Kicsit lassan sikerült legyőzni a technikai problémákat, de végül útjára indult. A tartalom még kissé szegényes, de idővel biztosan kiteljesedik majd.
  • Elkezdtem a Portfólió Projektek oldal frissítését. Az imént említett MS oldal még nem található meg rajta, de azért érdemes lehet megnézni.
  • Végül pedig megemlíteném, hogy a Microsoft minősítésemet sikerült 2.0-ás webfejlesztőről először 3.5-ösre, majd 4.0-ásra fejleszteni. Jelenleg ez az elérhető legmagasabb verzió.

Tovább »

Címkék: gotdesign Microsoft új weboldal